Ana Sayfa » » Telefon ve tabletlerle Twitter'a girme yöntemleri

Telefon ve tabletlerle Twitter'a girme yöntemleri

Engel kaldırmanın en kolay yolu, Twitter'a girmek isteyipte giremeyenler, Google Chrome Zanmate eklentisini kurarak girebilir.



Chrome, özellikle eklentileri sayesinde giderek daha da popüler hale gelen bir tarayıcı. İşte bu tarayıcı, özellikle Twitter ve benzeri erişim yasaklarını günlük hayatın bir parçası haline geldiği ülkemizde artık daha özel bir yere sahip. Neden mi? Tabii ki ZenMate isimli eklenti yüzünden...
ZenMate Nedir?
ZenMate, Chrome Web Store'dan ücretsiz olarak, sadece 30 saniyede kurabileceğiniz ve size yasaklı sitelerin kapısını sonuna kadar açan güzel bir VPN çözümü. Kurulumun ardından Chrome'un araç çubuğuna yerleşen simge, size farklı lokasyonlardan farklı sunucu alternatifleri sunuyor. Bu alternatiflerden birini seçip Twitter'a girmeyi deneyin; ZenMate'in ne kadar basit ve kullanışlı olduğunu görün. ZenMate, şu an için ücretsiz. Geliştiriciler, eklentinin her zaman bedava olarak kalması için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyorlar. Şimdilik sadece Chrome altında çalışan ZenMate, yakında Firefox ile Android ve iOS platformlarına da gelecek.

ZenMate indirmek için tıklayınız

Private Tunnel (Windows)

Private Tunnel (Android)

Private Tunnel (iPhone-iPad)
VPN NEDİR?
VPN, Virtual Private Network'ün VPN, Virtual Private Network, yani Sanal Özel Ağ‘ın kısaltılmasıdır. VPN sayesinde ağlara uzaktan erişim sağlanır. VPN sanal bir ağ uzantısı oluşturduğu için ağa fiziksel olarak bağlıymış gibi görünür. Kısacası Virtual Private Network (VPN), İnternet üzerinden başka bir ağa bağlanmayı sağlayan bağlantı çeşididir. VPN istemcisi, TCP/IP (tünel protokolleri) tabanlı sanal bir bağlantı noktasına sanal bir arama gerçekleştirir. VPN istemcisi, İnternet üzerinden bağlantı kurmak istediği kaynakla sanal bir noktadan noktaya bağlantı kurar, kaynak ya da uzaktan erişime geçmek istediği sunucu kimlik bilgilerini kontrol eder ve doğruladıktan sonra VPN istemcisiyle uzaktan erişime geçtiği sunucuyla veri akışı gerçekleşir. Veriler, akı sırasında noktadan noktaya bağlantı gibi üst bilgi kullanılarak kapsüllenir. Üst bilgi verilerin bitiş noktasına erişimleri için paylaşılan veya ortak ağ üzerinden yönlendirme bilgileri sağlar. Özel ağ bağlantısını taklit etmek için transfer edilen veriler şifrelenir. Bu sayede ortak ağ üzerinden başka kimse tarafından ele geçirilen veriler elde edilemez. İki çeşit VPN bağlantısı vardır. İlki uzaktan erişim VPN, diğeri ise siteden siteye VPN’dir.
Sanal Özel Ağlar (VPN)
(Uzaktan Erişim VPN:): Uzaktan erişim VPN bağlantıları, evinde çalışan ya da seyahat esnasında ofisinde olamayan kullanıcıların İnternet üzerinden özel ağ üzerindeki sunucuya erişme imkânı sağlar. VPN, istemcisiyle uzaktan erişim sunucusu arasında noktadan noktaya bir bağlantıdır. Ayrıca veriler özel bir ağ üzerinden gönderiliyormuş gibi görünmektedir. Bu yüzden ortak ağın gerçek alt yapısı önemli değildir.
(Siteden siteye VPN:): Siteden siteye VPN bağlantıları farklı ofisler arasında veya farklı kuruluşlar arasında ortak bir ağ üzerinden güvenli bir şekilde iletişimi sağlamaz. VPN bağlantısı WAN (Wide Area Network) bağlantısı gibi çalışır. WAN bağlantısı şehirler, ülkeler gibi uzun mesafeler arasında iletişimi sağlayan ağ çeşididir. Ağlar, İnternet üzerinden verileri bir yönlendirici ile başka bir yönlendiriciye iletir. Yönlendicilere göre VPN bağlantısı, veri bağlantısı olarak işlev görmektedir. Siteden Siteye VPN bağlantısı özel bir ağın iki bölümünü birbirne bağlar. VPN sunucusu, bağlı olduğu ağa bağlantı sunarken, yanıtlayan diğer sunucu ya da yönlendirici (VPN sunucusu), yanıtlayan yönlendiricinin (VPN istemcisi) kimlik bilgilerini doğrular. Karşılıklı doğrulama sağlanır. Ayrıca siteden siteye VPN bağlantısı üzerindeki iki sunucuda gönderdikleri veri transferlerinin başlangıç noktaları tIPik olarak yönlendiriciler veya sunucular değillerdir.
VPN Bağlantılarının Özellikleri
PPTP, L2TP/IPsec ve SSTP kullanan VPN bağlantılarının özellikleri kapsülleme, kimlik doğrulama ve son olarak ise veri şifrelemedir. Kapsülleme: VPN ağında veriler bir üstbilgi ile kapsüllenirler. Bu üstbilgi, verileri geçiş ağı sırasında çapraz geçmelerine izin verecek bilgileri içerir. Kapsülleme işlemini anlamak için VPN tünel protokolleri anlaşılmalıdır. Kimlik doğrulama: Ağa erişmeye çalışan kişinin buna yetkili olup olmadığı, dışarıdan müdahele edilemeyecek şekilde, yani şifreli olarak HTTPS protokolü ile yapılır ve izini olanlar ağa alınır.
Veri şifreleme: Veriler de dışarıdan ağdan geçen bilgileri dinleyenlerin çözümleyemeyeceği biçimde şifrelenerek dışarıdakiler için anlaşılmaz hâle getirilir.
VPN tünel protokolleri
İlk olarak tünel oluşturma, bir protokol türündeki paketin başka bir protokol türünde kapsüllenmesini sağlar. Örnek olarak VPN, IP paketlerini ortak bir ağ üzerinden kapsüllemek için PPTP protokolünü kullanır. Noktadan Noktaya Tünel Protokolü (PPTP), Katman İki Tünel Protokolü (L2TP) veya Güvenli Yuva Tünel Protokolü (SSTP) gibi protokoller, bir VPN çözümüdür. PPTP, L2TP ve SSTP protokolleri, Noktadan Noktaya Protokolü (PPP) için belirlenen özellilkleri esas alır. PPP, çevirmeli veya noktadan noktaya bağlantılar üzerinden veri transferi yapmak için yapılmıştır. IP kullanımı için PPP, IP paketlerini PPP içinde kapsüller. Kapsüllenen PPP IP paketleri noktadan noktaya bağlantılar üzerinden aktarır. PPP, çevirmeli istemci ve ağ erişimi sunucusu arasında kullanılan protokoldür.

Tünel protokolleri arasında seçim yapma
PPTP, L2TP/IPsec ve SSTP ile VPN çözümlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar:
PPTP, Microsoft işletim sistemleriyle birlikte (Microsoft 2000, WindowsXP, Windows Vista vb.) ve aynı zamanda farklı Microsoft istemcileriyle kullanılabilir. PPTP, L2TP/IPsec gibi ortak anahtar altyapısı (PKI) kullanımını gerektirmez. Bunun üzerine PPTP, veri akışındaki güvenliği sağlar, yani veri bir başkasının eline geçtiğinde şifreleme anahtarı olmadan ulaşılamaz. Fakat veriler, PPTP tabanlı VPN bağlantılarının akış sırasıda verilerin değişimi konusunda ve kimlik doğrulama, yani veriyi gönderen kişinin yetkili kullanıcı olup olmadığı konularında kanıt sağlayamaz.
L2TP/IPsec, sadece Microsoft 2000, Windows XP ve Windows Vista ve üstü çalıştıran bilgisayarlarla kullanılabilir. L2TP/IPsec, kimlik doğrulama yöntemi için önceden paylaşılan anahtarları veya bilgisayar sertifikalarını sağlar. Kimlik doğrulama kısımında bilgisayar sertifikalarını sağlamak için PKI’ya başvurur. L2TP/IPsec, VPN bağlantıları kimlik doğrulama, veri gizliliği ve veri bütünlüğü için IPsec'i kullanır.
SSTP, Windows Vista Service Pack 1 (SP1) veya Windows Server 2008 ve üstü işletim sistemleriyle çalışan bilgisayarlarda kullanılır. SSTP VPN bağlantılarında SSL kullanılarak veri gizliliği, kimlik doğrulaması ve veri bütünlüğü sağlanır. Ayrıca, bu üç tünel türünde de kimlik doğrulama, İnternet Protokolü sürüm 4 (IPv4) ve İnternet Protokolü 6 (IPv6) antlaşması ve ağ erişim koruması (NAP) gibi PPP özellikleri, bu üç tünelde de değişmez bir kıstastır.
Sanal Özel Ağ (VPN)
VPN, İnternet gibi halka açık telekominikasyon altyapılarını kullanarak kullanıcılar veya uzak ofisleri organizasyonun yerel bilgisayar ağına güvenli bir şekilde eriştirmeyi sağlamak için geliştirilmiş sanal bilgisayar ağ yapısıdır. Yapı, genel olarak uzak ofisler için noktadan noktaya hatlar (lease line gibi) yerine standart bağlantılar üzerinden daha az maliyetle aynı hizmeti sağlar. Tekil kullanıcılar için ise uzaktan (herhangi bir yerden) sanki fiziksel olarak ofis içerisindeymiş gibi çalışma imkânını verir.
Kapsülleme
Virtual Privat Network, aynı özel ağda bulunmayan bir veya birden fazla ağ cihazı arasından güvenli bir şifreleme metodu kullanarak kapsüllenmiş veri akışı yapar. Güvenli şifreleme metodunun amacı, verilerin özel ya da kamusal alandaki diğer ağ cihazlarından gizlenmesidir. VPN’nin asıl amacı kullanıc İnternet akışısını başka bir ağa aktararak kullanıcı kimliğini gizlemektedir. Bu sayede kullanıcıların kimlikleri bilinmeksizin İnternet'te gezinmeleri sağlanmaktadır. Birçok işletim sistemi VPN’e bağlanma desteği vermektedirler. Firmalar tarafından yaygın olarak tercih edilen VPN, yöneticilerin, uzak ofislerin, bayi, acenta satış temsilcilerinin güvenli bir şekilde özel ağlara bağlanmalarını sağlar. Örnek olarak bilgisayarı veya akıllı telefonları (IPhone, Android bazlı telefonlar vb.) bir VPN’e bağladığında bilgisayar, bağladıkları VPN’in herhangi bir bilgisayarı gibi davranır. Tüm ağ trafiği güvenli bir bağlantı üzerinden VPN’e iletilir. Çünkü bilgisayarla VPN’in bağlandığı tüm kaynaklara erişebilmeyi sağlanmıştır. Örneğin bir Web sitesinebağlanmak gerektiğinde bilgisayarın ilk olarak güvenli bir şekilde VPN’e bağlanması yapılır. Ardından VPN kaynaklarını kullanarak ulaşmak istenen Web sitesine güvenli bir şekilde bağlanmaya yardımcı olur. Mesela Almanya’daki VPN ile İnternet'e bağlanmak denendiğine IP adresi dâhil tüm bağlantı özellikleri Almanya’daki ağla entegre olur.

YASAĞA KARŞI TEPKİLER
A. Derya Erguc ?@aderguc  2 dk.
Vpn işinde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta; güvenilir bir şirketle çalışın. Hotspot Shield veya Tunnelbear gibi.
Ted Trestian ?@TedTrestian  3 dk.
Bilgisayarımda dört ayrı VPN var. Üçünü şirketin işlerinde kullanıyorum. Biri bana özel çalışıyor.. Çok çalışkanım. 
Hilmi ?@hilmitosun  4 dk.
Mart-nisan ayları aşı mevsimiyken,fide gözü paylaşacakken, free vpn password , secure kanal bilgisi araştırmak beni daha mutlu ediyor
uA Kerim ?@kerimylmzr37  54 sn.
VPN'den ülke değiştirirken yanlışlıkla afrikaya gitmişim. Su an çok acim ve cok fakirim :((”
Söylemicem ?@solemicemiste  1 dk.
#insangerçektenhayretediyor başbakan Twitter'ı kapattırıyor yandaşları vpn, dns değiştirip bize laf sokuyor. Çünkü Ankara Konya arası 2 saat
dilara ? ?@dilaraakapann  1 dk.
Twitterı seven, Hotspot Shield VPN'nin reklamlarına katlanır.
4 ever BEŞİKTAŞ ?@astrocord  2 dk.
@cakma_basgan VPNOneClick indir Andoid te ucretsiz. Listeden herhangi bir ulke VPN sine baglan. daha birsuru prog var ama free ve Stabil
skyline_bk 8 dk. " dünkü son yasaktan sonra 740.000 m karelik avlusu bulunan hapishane olduk devrim diye buna derim ben! Peh Gizem Özben ."
gzmozben 8 dk. "Twitter "yassak" diyolar, herkesten önce bakanlar tweet atıyolar! bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :) @ceyhunyilmaz imla gılavuzu ."
imlaGILAVUZU 8 dk. " emin ol sokakta kötü insanlar var. ilhan Önal ."
ilhanonal 8 dk. "TBMM medyum istihdam edecek mi? - ZAMAN Özeti görüntüle NURŞAH ? ."
nursahbekar 8 dk.
":))) Doğa Onur ALKAN ."
Doaonur1907 8 dk. "acaba bölemi desek #SokağaCıkmakYOKgueluemse #ErdoganBlocksTwitter yasemin Şahin ."
yaskasah 8 dk. ""@padisahciplak: Susturamayacaksınız! ? TrueFreedom ."
utopianlover_13 8 dk. "Özgürlükler tutsak edilemez! K ."
SosyallRT 8 dk. " KADERİNE SOSYAL TAYFA KAÇ KİŞİ BURADA ????? FAV ATALIM ? NEO+ ."
tambirneo 8 dk. "DNS LOBİSİYİK AHAUAUAUA Selim Uyanık ."
selimuyanik38 8 dk."Daha önce Akp oy vermiş biri olarak diyorum ki birlik olalım bu zulme, haksızlığa bir son verelim. Akpye oy yok Murat Kaya ."
ortafrikali 8 dk. " Özgürlük; 8.8.8.8 8.8.4.4 ” Neslihan Çalışkan ."
Nes_Clskn 8 dk. "Uyandım bir baktım hala twitterda mahsuruzzz hahahah ?? günaydınnnn. #ErdoganBlocksTwitter ÇAĞLA İNANÇ ."
caglainanc 8 dk. " Gözaltında tutulup oy vermemiz engellenebilir!LÜTFEN herkes 30 Mart'ı beklesin!!! GÜLÜMSE :) Mehmed ."
ADIMehmed 8 dk. "Parti baskani twitter'i kapatmis. Milleti tahrik etmeye oy toplamaya calisiyor ama yook :) Popüler / Hepsi Beyti Engin ."
beytiengin 46 sn. "Twitter Twitter Twitter Ustaya korku salsın Twitter Twitter Twitter bizlere kutlu olsun. eser binici ."
eserbinici 1 dk. "youtube kapatıldığında"ben girebiliyorum siz de girin"demişti Şimdi twitterı kapattı biz girebiliyoruz sen de gir Emmoğlu ."

0 yorum:

Yorum Gönder

Canlı Maç Sonuçları


 
Support :' Copyright © 2013. Güncel hayata dair herşey - All Rights Reserved (ademcakirblog.blogspot.com.tr)